Materiaal

Melamine

Melamine

Melamine is een papierlaag die gedrenkt wordt in melaminehars en daarna geperst op plaatmateriaal. Dit kunstharslaagje maakt dat de panelen krasvast, kleurvast en gemakkelijk te onderhouden zijn. Melamine is dus hoogwaardiger qua kwaliteit dan papier.

Wij maken gebruik van superPan. Een innovatieve plaat met een unieke samenstelling die verschilt van de rest van de conventionele plaatmaterialen die op de markt verkrijgbaar zijn. Een nieuwe generatie technisch hout, vervaardigd door FINSA. De plaat is opgebouwd uit een kern van grove spaanders die een sterke basis vormen. Daarop worden twee lagen van fijne spaanders geperst voor een hoge stabiliteit. Ten slotte wordt het materiaal voorzien van HDF-toplagen voor een hoogwaardige oppervlakteafwerking. Finsa superPan is lichter dan MDF en zaagt strakker dan spaanplaat.

Voordelen van het plaatmateriaal Melamine:

Zaag Perfecte zaagsnede Waterdruppel Vlakke toplaag met lage absorptie Gewicht Hoge weerstand
Schroevendraaier Uitstekende schroefvastheid Hamer Hoge impactbestendigheid Spaarvarken Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding


Soft Touch

Soft touchKeuken in Soft Touch

RESOPAL-Traceless is een laminaatpaneel met een mat, reflectiearm en zacht aanvoelend oppervlak dat is ontworpen voor gebruik in binnenhuisarchitectuur. Met Soft touch realiseert u de meest veeleisende ideeën voor hoogwaardig interieurafbouw. Of het nu deuren, keukens, wandbekledingen of premium meubels zijn. De Traceless-collectie is geschikt voor bijna elke toepassing. Met Resopal Traceless wordt een nieuwe structuur geïntroduceerd die afdrukken van vette vingers minimaliseert. Een speciaal coatingsproces houdt het oppervlak na contact vrij van sporen en dat vermindert het onderhoud aanzienlijk. In onze stockmaterialen bevinden zich de kleuren Snow White (zijdemat) en Matzwart.

Voordelen van het plaatmateriaal Soft Touch:

Vingerafdruk Bestand tegen vingerafdrukken en vuil Hamer Hoge stootvastheid Schroef Hoge uittrekweerstand van schroeven
Gewicht Hoge draagkracht Vinkje Goede eigenschappen bij de verwerking

HPL print 130 Sei

HPLKeuken in HPL

Abet Laminati HPL (High Pressure Laminate ofwel Hoge Druk Laminaat) is een mooie kwaliteitscollectie met een design uitstraling. HPL wordt geplakt op een drager als MDF, multiplex of spaanplaat en kan verwerkt worden tot bijvoorbeeld een keukendeurtje, balie, wandpaneel, deur, plafond, speciaal meubilair, aanrechtblad, werkblad en nog vele andere toepassingen. HPL is opgebouwd uit een papierbanen die zijn geïmpregneerd met kunstharsen, kraftpapier voor de kern en decorpapier voor de toplaag. De papierbanen worden onder hoge druk en hitte samengeperst, waardoor een homogene plaat ontstaat. Door verandering van de volgende onderdelen kan de plaat op oneindig veel manieren worden aangepast:

  • De dikte van de plaat kan worden aangepast door het aantal banen kraftpapier te wijzigen
  • De kernkleur kan worden aangepast door kraftpapier in een afwijkende kleur te gebruiken
  • De toplaag (decoratieve) laag van de plaat kan worden aangepast door een ander decorpapier te gebruiken
  • De oppervlaktestructuur kan worden aangepast door een ander persblik te gebruiken
  • De plaatmaat kan worden aangepast door papierbanen van een ander formaat te kiezen

Voordelen van het plaatmateriaal HPL:

Vinkje Hygiënisch Vinkje Duurzaam Vinkje Eenvoudig te verwerken
Vinkje Kleurvast Vinkje Onderhoudsarm


Vraag stalen aan voor uw eindklant!

Contacteer ons